Automatisering av kvalitetsbedömning

Komatsu Forest, tillsammans med ProcessIT Innovations, SPIN, Codemill och IBM, deltar i ett nytt projekt för att automatisera kvalitetsbedömning.

Kvalitetsbedömning är en väsentlig del av produktion, genom att identifiera fel i ett tidigt stadie kan bland annat tid och pengar sparas in. Manuell kvalitetsbedömning är dock ofta en intensiv, repetitiv och oattraktiv arbetsuppgift, vilket gör det motiverande att automatisera processen. Under projektet kommer parterna titta på nya tekniker för att automatisera kvalitetsbedömningen, bland annat kommer försök göras att kombinera optisk mätteknik med machine learning för att upptäcka avvikelser i monteringslinjer.

Komatsu Forest, vars maskiner är avsedda att användas dygnet runt, under utmanande förhållanden, kommer att vara värd för projektet. Komatsu Forest tillverkar skräddarsydda produkter i mindre serier, vilket ökar risken för fel i produktionen. Därför har Komatsu Forest ett stort fokus på att hitta och korrigera fel, vilket gör dem till en perfekt testbädd för projektet.

Projektet, med start första juni, kommer att genomföras under en period på sex månader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *