Stort intresse för Machine Learning

Den 3 maj hölls ett TechTalk med fokus på Machine Learning, där tre företagsrepresentanter presenterade hur de arbetar inom området.

Intresset för machine learning var stort då ett 50-tal deltagare samlades i en av Luleå tekniska universitets lokaler på campus i Skellefteå, för att ta del av eftermiddagens presentationer. Under workshopen berättade representanter från BI Nordic, Codemill och Teorem om värdet av machine learning inom deras respektive branscher.

Tobias Tovedal, från SPIN och en av arrangörerna bakom TechTalk, började med att hälsa alla välkomna och fortsatte med att presentera program samt talare. Dagens första talare var Anders Hedlund, BI Nordic, som bland annat redogjorde begreppet machine learning för publiken och berättade om vikten av att skilja på specifik AI och generell AI. Även Emil Lundh, Codemill, och Emil Romanus, Teorem, var inbjudna för att berätta om deras verksamheter och hur de arbetar inom området.

– Vi märker att efterfrågan på kunskap kring machine learning är något som ökar och valde därför att ha det som tema under månadens TechTalk. Deltagarna verkade mycket nöjda med dagens workshop och inom kort kommer vi kunna dela med oss av inspelningen från eventet, säger Tobias Tovedal

Den 24 maj kommer ett TechTalk med fokus på design hållas på Umeå universitet. Under workshopen kommer representanter från Civilingenjörsprogrammet i interaktion och design, Masterprogrammet i människa-datorinteraktion och sociala medier, RISE Interactive Institute och Designhögskolan att presentera deras verksamheter. De kommer även presentera hur företagare kan gå till väga för framtida samarbeten med dem.

Mer information och anmälan finns här.

Se inspelningar av föreläsningarna från TechTalk med fokus på Machine Learning här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *