Eftermiddag med fokus på smart glesbygd

Ett 20-tal representanter från Norrbotten och Västerbotten samlades i Gunnarsbyn för att diskutera digitalisering i glesbygd. Eftermiddagen bestod av paneldiskussioner och besök av Peter Eriksson, bostads- och digitaliseringsminister.

Johanna Lindberg, bredbandskosodinator i Norrbotten, bjöd in till ett möte i Gunnarsbyn för att diskutera arbetet av digitalisering i Norrbotten och Västerbotten. Det var ett 20-tal deltagare som medverkade under eftermiddagens panelföreläsningar, däribland Digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Under eftermiddagen presenterades olika digitaliseringsprojekt och aktuella aktiviteter i Norrbotten och Västerbotten. Mats Johansson och Robin Norrman deltog under eftermiddagens diskussioner och presenterade idén bakom glesbygdsappen.

– Glesbyggdsappen är tänkt att fungera som en tids- och platsbestämd plattform där aktiviteter finns samlade för att underlätta informationsutspridning i glesbygder. Appen riktar sig främst mot boende, sällanboende och turister, säger Mats Johansson.

Övertorneå kommun är tänkt att vara testkommun för Glesbygdsappen. Aina Bleikvassli, E-samordnare på Övertorneå kommun, var på plats i Gunnarsbyn för att ta del av presentationerna.

– Det har varit nyttigt att vara på plats och höra hur andra arbetar med digitalisering i Norr- och Västerbottens glesbygd. Det bästa med dagen var att träffa deltagarna för att diskutera och hitta eventuella framtida samarbeten, säger Aina Bleikvassli.

Se ihopklipp från dagen, som Gunnarsbyn TV filmat, här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *