SPIN besöker Kalix

SPIN besökte Kalix under en vecka i januari för att träffa företag. Besöket är en fortsättning på samarbetet mellan SPIN och Kalix näringsliv som startade hösten 2017.

Tobias Tovedal, Ulf Hedestig, Robin Norrman och Mats Johansson besökte Kalix under en vecka i januari, med syfte att hjälpa företag med olika behov och utmaningar kopplat till digitalisering. Upplägget har sett ut som så att SPIN besökt två företag per dag, ett på förmiddagen och ett annat på eftermiddagen. De företag som medverkat är Modul, Mekinor, Norrbottens Energi och Industriteknik, Conex, Mirror, Electrotech, EduKey samt Kalix kommun. Det var en givande vecka och förhoppningen är nu att goda resultat kommer med samarbetet. Hans Sundell, näringslivsutvecklare på Kalix kommun, är hittills mycket nöjd med samarbetet.

– Sällan har ett samarbete med ett projekt genererat så mycket energi och engagemang från företag, säger Hans Sundell.

Förväntningarna från Kalix är nu att företagen får presenterat förslag till lösningar av de olika behov som finns och att förslagen i sin tur svarar mot företagens förväntningar så att de kan genomföras.

– Vi tycker samarbetet med SPIN fungerar fantastiskt bra men det väcker i sin tur höga förväntningar på goda resultat, avslutar Hans Sundell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *