TechTalk 2017

I onsdags tog årets andra TechTalk plats i MIT-place på Umeå universitet, deltog gjorde ett 40-tal IT-forskare, representanter från IT-företag och andra aktörer.

TechTalk, som är ett samarbete mellan Umeå universitets IT-institutioner och arrangeras av SPIN, är till för att personer inom IT-området får samlas och diskutera framtiden inom området. Denna upplaga av TechTalk hade två fokusområden, regionens affärs- och innovationsklimat inom IT-området och hur vi analyserar och lär oss från de stora mängder data IoT ger oss.

Under första delen av eftermiddagen fick deltagare lyssna till Magnus Burvall, Syntesia, som presenterade en intervjuundersökning som gjorts med ett 30-tal företag i Västerbotten, där syftet varit att få en bättre bild av vilka möjligheter, utmaningar och hot företagen ser med digitaliseringen. Efter presentationen diskuterade en panel med representanter från Umeå kommuns Näringslivskontor, WDO, Fältcom/Telia och Uminova Innovation om regionens affärs- och innovationsklimat inom IT-området. 

Andra delen av eftermiddagen började med en kort lägesrapport inom IT-området, följt av en panel med representanter från företagen Elastisys, Umetrics och Fältcom/Telia som svarade på frågor från publiken. TechTalket avslutades med middag och mingel på Universitetsklubben.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *